Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Kadınların Dünyası > Anne ve Çocuk

Anne ve Çocuk Bebeğinizin gelişimiyle ilgili öğrenmek istediğiniz her şeyi bulabileceğiniz bölümdür.


Çocuğuma Kaybetmeyi Nasıl Öğretebilirim?

Bebeğinizin gelişimiyle ilgili öğrenmek istediğiniz her şeyi bulabileceğiniz bölümdür.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Pyrrhon

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Mayıs 2023, 23:59   #1
Çevrimdışı
Papatya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Onay Çocuğuma Kaybetmeyi Nasıl Öğretebilirim?

Çocuğuma Kaybetmeyi Nasıl Öğretebilirim?

Çocuğuma Kaybetmeyi Nasıl Öğretebilirim?

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Çocuğunuzun oyunların ve yarışmaların kaybedilebilecek şeyler olduğunu anlaması, kendine bunlardan başka bir değer biçmesini ve daha sağlıklı bir zihin yapısı kurmasını sağlayacaktır.

Herkes kazanmak ister ama her zaman sadece bir kazanan vardır. Bazı çocuklar kaybetmeyi zor bulur ve kaybedilen bir oyun üzerinde alay, zorbalığa başvururlar. Çocuğunuz oyun oynamaktan çok kaybetmeyi ve kazanmayı önemsediğinde endişelenir. Sakinliğinizi koruyarak kaybetmeyi öğrenmek ancak pratik ve azim ile öğrenilebilecek bir beceridir. Dünya her yönüyle rekabetçidir ve ister oyun ister başka bir şey olsun, çocuğunuza kaybetmenin düşündüğü kadar kötü olmadığını öğretmelisiniz.

Çocuğa kaybetmeyi öğretmek

Bir oyunu kaybetmek bir çocuk için önemli ve üzücü bir şey olabilir; kendisi veya takım arkadaşları tarafından hayal kırıklığına uğrayabilir. Davranışını etkileyebilecek bir dizi duygu yaşaması da muhtemeldir ancak her zaman kazanan taraf olması mümkün olmadığından bu durumla başa çıkmayı ne kadar erken öğrenirse o kadar az zorlanacaktır. İşte ona bu konuda yardımcı olabilmek için 8 tavsiye…

1- Sadece oyun oynamasına izin verin: Her zamanki sporlarının yanı sıra oyuncaklarla oynamasına izin verin. Köpekle koşmasına, piknik yapmasına, bisiklete binmesine veya kumda/suda oynamasına izin verin. Bu, herhangi bir rekabet duygusu olmadan rahatlamasına yardımcı olur.

2- Rahat bir uyku sağlayın: Çocuğunuzla birlikte bir yatak rutini oluşturun ve bunu uygulamak için yarın önemli bir maçı veya yarışması olmasını beklemeyin. Normal bir rutine sahip olmak, rahatlamasına yardımcı olacaktır.

3- Onu rahatlatıcı bir geziye götürün: Onu bir sinemaya, fuara veya sıcak çikolata içmeye götürün. Bu, zihnini stresten uzaklaştıracak ve gençleşmiş hissedecektir. Yeni enerji ile daha verimli performans gösterebilir.

4- Birlikte dua edin: Küçük çocuklara meditasyon, aşkınlık ve yoga kavramlarını öğretmek zordur. Yüksek sesle dua etmeyi alışkanlık haline getirin. Meditasyon etkisi yaratır ve duyguları ve endişeyi boşaltmak için bir çıkış yolu sağlar.

5- Bir koç bulun: Çocuğunuzun ilgi alanlarına ve performansına bağlı olarak, bir uzman eşliğinde antrenman yapmasına izin vermek akıllıca olacaktır. Profesyonel denetim ve rehberlik, onun güvenini artıracak ve yeni yöntemlerde ustalaşacaktır.

6- Onunla konuşun: Çocuğunuzu endişelerini serbest bırakmasına teşvik edin. Tutmaktansa bırakmak her zaman daha iyidir. Bir oyunu kaybetme konusundaki endişelerini dile getirdiğinde onu destekleyin. Yenilgisi veya zaferi ne olursa olsun onu sevdiğinizi söyleyin.

7- Dengeli bir diyet sağlayın: Çocuklar stres sırasında daha fazla kalori harcar. Yiyecek, duygusal istikrarı ve zihinsel konsantrasyonu korumak için önemlidir. Aynı zamanda ruh halini de düzenler. Çocuğunuzun susuz kalmaması için bol su almasını sağlayın. Abur cuburdan uzak durduğundan ve ruh halinin yükselmesine yardımcı olan dengeli, besleyici bir diyete sahip olduğundan emin olun.

8- Çocuğunuza birkaç rahatlatıcı teknik öğretin: Derin nefes almak, gözleri kapatmak ve odaklanmak, egzersiz yapmak, müzik dinlemek, dans etmek, rahatlatıcı bir duş almak gibi gevşemesine yardımcı olabilecek yöntemler önerin ve öğretin.

Eylemlerinize dikkat edin

Çocuğunuzun zihni sizin eylemlerinize göre şekillenecektir. Birçok ebeveyn, bir çocuğun oyundaki kaybını kişisel bir saldırı olarak kabul eder ve sanki çocuk onları hayal kırıklığına uğratmış gibi hisseder. Çocuğunuzun oyunu kazanmasını isteseniz bile, duygularını kendinize sakladığınızdan emin olun. Endişeleriniz hakkında stres yapmayın veya sesinizi yükseltmeyin, çocuk bunu sizden yakalayacaktır. Bir çocuk bu konularda çok hassas olabilir ve kendini çok kötü ve depresif hissetmeye başlayabilir.

Bir yarışmayı kaybettikten sonra çocuğunuzun cesaretlendirebilirsiniz?
Çocuklar özellikle kayıplara karşı hassastır. Ebeveynler olarak onun korkularını ve acısını bir an önce ortadan kaldırmak istersiniz ancak kaybı kabul etmek de sağlıklı bir sosyal ve duygusal gelişim için gereklidir. Çığlık atması, sinir krizi geçirmesi veya kazananın ödüllerinin kendisine verilmesini talep etmesi garip bir durumdur. Yenilgiyi utanç ve başarısızlıkla, zaferi ise gurur ve başarı ile ilişkilendirir. Çocuğunuzun zihnini genişletmek ve hayal kırıklığının üstesinden gelmesine yardımcı olmak için aşağıdaki ipuçlarını gözden geçirin.

1- Çabaları övün: Çocuğunuza, bu kadar çok çocuktan böylesine büyük bir seyirci önünde oynama cesaretine sahip olduğu için onunla gurur duyduğunuzu söyleyin. Sonuç odaklı bir oyunu zorlamayın. Kazanmak için uğraşmayın, eğlenceye de odaklanın

2- Sadece kazanırlarsa tebrik etmeyin: Çocuğunuzu ve arkadaşlarını, sadece kazanırsa değil, oyundan sonra bir dondurma ikramına götürün. Arkadaşlar tekrar bir araya gelecek ve bağ kurarak acıları unutacaklar.

3- Empati kurun: Duygularının farkında olduğunuzu ona bildirin. Yenilgiyi kabul edin ve bu duygunun sizi içine çekmesine izin verin. “Çok pratik yaptığınızı biliyorum. Bu sefer iyi gitmediğin için üzgünüm ama her zaman başka bir şansın olacak."

4- Ders vermeyin: Bazen jestleriniz ve mimikleriniz yetersizdir. Neyin yanlış gittiği hakkında konuşmayın. Sakinleşmesi için ona biraz alan ve zaman verin. Neyin yanlış gittiğini, zaten rahat olmadığında değil, oyuna odaklandığında konuşabilir ve çocuğunuzla empati kurabilirsiniz.

5- Koşulsuz olumlu saygı gösterin: Kaybederse mutsuzluğunuzu ifade etmeyin. Beklentilerinizi boşa çıkarmaktan daha çok endişeleniyor olabilir. Oyunun sonucuna rağmen onu sevdiğininizi bilmesini sağlayın.

6- Kendiniz olun: Çocuğunuz çoğunlukla sizin gibi davranacak ve davranacaktır. Bu yüzden, onun önünde istediğiniz gibi bir şeyler olmadığında nasıl tepki vereceğinize dikkat edin. Sakin ve pozitif kalın.

7- Sosyal etkileşimi artırın: Arkadaşlarıyla aile toplantılarını düzenleyin. Akranlarıyla bu tür bir etkileşim, uzlaşmayı ve oyuncakları paylaşmayı öğrendikleri için çok önemlidir. Kendileriyle başa çıkma yeteneğine katkı sağlar.

8- Onu hayran olmaya teşvik edin: En sevdiği spor kişiliğini takip etmesine izin verin. Maçtan önce ve sonra el sıkışarak, diğerlerini tebrik ederek ve itibarını koruyarak sportmenliği nasıl uyguladığını gösterin.

9- Kazanma alışkanlığını kırın: Çocuğunuzun performansından rahatsız olsa bile kolayca kazanmasına izin vermeyin. Kaybederse, diğer oyuncuyu onun adına neşelendirmeye teşvik edin. Ona iyi spor yapan ve kaybetmekten korkmayan çocukların eğlenmek için en iyi insanlar olduğunu söyleyin.


alıntı



[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
  Alıntı
Alt 25 Mayıs 2023, 00:06   #2
Çevrimdışı
Ne peut pas être supposé
Pyrrhon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Çocuğuma Kaybetmeyi Nasıl Öğretebilirim?

Kesin ifadeler kullanılması bence yanlış yemek tarifi gibi olmuş. Maddelere baktığımda şahsen bir çocuğa uygulanması halinde psikolojik sorun teşkil edecek durumlar göze çarpıyor.

Empati kuralım; kısıtlamalarla başarıya engel olmak.. Ben bunlara maruz kalan bir çocuk olsam aileme öz saygımı yitirme noktasına gelebilirdim.

Belkide bakış açısı olarak bana öyle geliyordur.
Papatya bunu beğendi.

The only limit to our realization of tomorrow will be our doubts of today.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çocuğuma, kaybetmeyi, nasıl, Öğretebilirim


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 02:56.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.