Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyurularý Yönetim Ýletiþim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Kadýnlarýn Dünyasý > Güzellik ve Moda > Saç ve Makyaj Bakýmý


Sizin Ýçin En Uygun Ruj Hangisi?


Kullanýcý Etiket Listesi

Like Tree1Beðeniler
  • 1 Post By hasnicktir

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Nisan 2023, 11:24   #1
Çevrimdýþý
Papatya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
Kullanýcýlarýn profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Sizin Ýçin En Uygun Ruj Hangisi?

Sizin Ýçin En Uygun Ruj Hangisi?

Sizin Ýçin En Uygun Ruj Hangisi?

[Foruma üye olmadýðýnýz sürece forum içeriðindeki baðlantýlarý görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Gerek dokusu gerekse rengiyle cilt tonunuza en uygun ruj rengini bulmak ve tüm güzelliðinizi ortaya çýkarmak için bu ipuçlarý iþinize yarayabilir...

En sevdiðiniz kozmetik markasýnýn reyonlarýnda dolaþýyorsunuz, birbirinden güzel ve can alýcý renklerle ruj reyonlarýndan geçiyor ve birçoðunu beðeniyorsunuz ancak bazýlarý dudaklarýnýzda olmasýný istediðiniz gibi durmuyor. Bu hikâye size de tanýdýk geldi mi? Binlerce renk arasýndan kendinize yakýþaný bulmak ve en güzel halinizde olmak imkânsýz deðil.

Her þeyden önce, cildinizin alt tonunu belirlemek çok önemlidir. Saç renginizden fondöteninizi belirmenize kadar birçok konuda yol gösterici olabilecek bu bilgi, ruj seçiminde en büyük ipucunuz olacak. Çoðu insan sýcak veya soðuk olmak üzere iki alt cilt tonuna ayrýlabilir. Alt tonunuzu deþifre etmekte sorun yaþýyorsanýz ise nötr olabilirsiniz.

Cilt alt tonu nedir?

Cildinizi beyaz, kumral veya esmer olarak tarifleyebilirsiniz ancak bunun ötesinde, renk skalasýnda nereye düþtüðünüze göre cilt alt tonunuz belirlenir. Aslýnda ismiyle müsemma olarak bu kýsaca cildinizin altýnda yatan rengin sýcak ve soðuk olmasýyla özetlenebilir. Daha mavimsi tonlara kaçan soðuk veya kýrmýzýmsý tonlar içeren sýcak bir alt tona sahip olabilir veyahut ikisi arasýnda, nötr olabilirsiniz.

Cilt alt tonu nasýl anlaþýlýr?

Cilt alt tonunu anlamanýn en kolay yolu damarlarýnýzý incelemekten geçer. Damarlar, aslýnda herkeste ayný renk olmasýna raðmen üzerini örten derinin rengine göre dýþarýdan farklý renklerde görülürler. Soðuk alt tonlu insanlarda daha mavi-mor gözükürken, sýcak alt tonlu insanlarda yeþil olarak gözükebilirler. Ýkisi arasýnda bir ton görüyorsanýz, nötr olabilirsiniz.

Soðuk alt tonlu ciltler için tavsiyeler

Bileðinizdeki damarlar mavi görünüyorsa, gümüþ takýlar cildinizi tamamlýyorsa veya bronzlaþmadan önce cildiniz güneþte yanmaya meyilliyse alt tonunuzun soðuk olduðunu anlayabilirsiniz. Soðuk alt tonlar için en iyi rujlar, mavi veya mor gölgeli alt tonlara sahiptir. Örneðin, kýrmýzý bir ruj seçerken, daha çok turuncuya meyilli olanlara karþý kiraz kýrmýzýsý gibi koyu mavimsi kýrmýzýlara. Nude dudaklar için, pembe bir nude ile dudaklarýnýzýn doðal floþunu zenginleþtirebilir ya da daha ince bir görünüm için boz bir bej rengi tercih edebilirsiniz. Þüpheye düþtüðünüzde, renkli bir balsam dudaðýnýzýn rengine uyum saðlayabilir ve çeþitli görünümlere uyum saðlayabilir.

Sýcak alt tonlu ciltler için tavsiyeler

Bileðinizdeki damarlar yeþil görünüyorsa, altýn takýlar cildinizi tamamlýyorsa veya kolayca bronzlaþmaya meyilliyseniz alt tonunuzun sýcak olduðunu anlayabilirsiniz. Sýcak alt tonlar için en iyi rujlar, sýcak tonlardaki dudak renkleridir. Cesur portakallarý, tuðla kýrmýzýlarýný ve piþmiþ toprak kahveleri düþünün. Nude rujlarda ise en iyi fikir, ten renginize ruj rengiyle uyum saðlamaktýr. Örneðin, teniniz açýk renkliyse daha soluk bir ten rengi seçin, teniniz daha koyuysa daha zengin bir ten rengi seçin. Ateþli kýrmýzýlar ve turuncular, sýcak alt tonlarda güzel bir þekilde ortaya çýkar. Cesur hissediyorsanýz, bakýrlar ve altýnlar en iyi seçeneðinizdir.

Nötr alt tonlu ciltler için tavsiyeler

Nötr alt tonlu olanlar hem gümüþ hem de altýn takýlarda iyi görünürler. Bu alt tonlar neredeyse tüm renklere uyum saðlayabilir. Açýk ten için pembe tonlarýný, orta ten için leylak tonlarýný ve daha esmer tenler içinse bordolarý deneyin. Mükemmel dudak rengini bulmakta zorlanýyorsanýz alt tonunuzun uyumlu seçimler yardýmcý olabilir. Unutmayýn; soðuk alt tonlar en iyi soðuk rujlarda görünür, sýcak alt tonlar sýcak tonlarda daha hoþ görünür ve nötr alt tonlar her iki þekilde de kullanýlabilir. Cilt tonu ve alt tonunun çok farklý iki þey olduðuna dikkat etmek önemlidir. Cilt tonu cildinizin derinliðini ifade eder (açýk, orta, esmer) ve mevsime göre deðiþebilir (soðuk aylarda daha açýk, daha sýcak mevsimlerde daha bronz). Alt ton ise cildinizin derinini yansýtýr. Bu, açýk tenli birinin sýcak alt tonlu olamayacaðý veya koyu tenli birinin soðuk alt tonlu olamayacaðýna dair bir yanýlgý oluþturmamalýdýr.

Bu tür ‘kurallar’ daha çarpýcý bir görünüm saðlamanýza yardýmcý olabileceði gibi kýsýtlayýcý da olabilir. en iyisi, kendinizi iyi ve güzel hissettiðiniz renkleri, hiçbir þeyi umursamadan kullanmak olacaktýr.



[Foruma üye olmadýðýnýz sürece forum içeriðindeki baðlantýlarý görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

[Foruma üye olmadýðýnýz sürece forum içeriðindeki baðlantýlarý görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
  Alýntý
Alt 27 Nisan 2023, 11:29   #2
Çevrimdýþý
hasnicktir - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
Kullanýcýlarýn profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanýt: Sizin Ýçin En Uygun Ruj Hangisi?

bilimsel makaleler bile benim için daha anlaþýlýr , daha kolay...
Papatya bunu beðendi.
  Alýntý
Yeni Konu Yeni Cevap

Ýçeriði Sosyalleþtir

Etiketler
hangisi, ruj, sizin, uygun, Ýçin


Þu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanýcýlar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kurallarý
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açýk
Smileler Açýk
[IMG] Kodlarý Açýk
HTML-Kodu Kapalý
Trackbacks are Açýk
Pingbacks are Açýk
Refbacks are Açýk



Saat: 13:41.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydýnlatma Metni
ForumAdasý, tüm haklarý saklýdýr.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliþtiriciler: Regex & Cry
Tasarýmcý: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapý bilgilerini okuduðunuz vBulletin yazýlýmý ForumAdasý üzerinde lisanslý bir þekilde kullanýlmaktadýr.
ForumAdasý; internet ortamýnda kullanýcýlarýn içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksýzýn yayýmlanabilmesine olanak saðlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, týpký sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayýlý kanunun 2. maddesinin 1. fýkrasýnýn "m" bendine göre Yer Saðlayýcý olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barýndýran sistemleri saðlayan veya iþleten platformdur.
5651 sayýlý kanunun 5. maddesine göre yer saðlayýcý, yer saðladýðý içeriði kontrol etmek veya hukuka aykýrý bir faaliyetin söz konusu olup olmadýðýný araþtýrmakla yükümlü deðildir. Baþka bir deyiþle ForumAdasý üzerinden yapýlan yazýlý, görsel ya da iþitsel paylaþýmlardan doðabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriði paylaþan ForumAdasý üyesi gerçek kiþilere aittir. Ýlgili kanunun anýlan maddesinin 2. fýkrasýnda da çok açýk bir biçimde öngörüldüðü üzere; yer saðlayýcý, yer saðladýðý hukuka aykýrý içerikten, ceza sorumluluðu ile ilgili hükümler saklý kalmak kaydýyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduðu ölçüde hukuka aykýrý içeriði yayýndan kaldýrmakla yükümlüdür.
Açýklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasýnda bulunan hak sahipleri ÝLETÝÞÝM linkinden yer saðlayýcý ForumAdasý yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu teblið etmeleri halinde incelemeler yapýlýp, en geç 2 gün içerisinde gerekli iþlemler tesis edilecektir.

5101 sayýlý yasayla degiþik 5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereðince ForumAdasý üzerinde telif hakký bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaþýmý T.C. Kültür ve Turizm Bakanlýðý tarafýndan hak sahipliði verilmiþ olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmýþ olup, yasal iþlem olmasý halinde, paylaþan kiþi ya da kiþilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaþýlacaktýr.